Domůpro ŽenyTipy na rychlé večeře, které jsou zdravé a zároveň zasytí

Tipy na rychlé večeře, které jsou zdravé a zároveň zasytí

-

Není snadné neustále vymýšlet jídla, která jsou sytá, výživná a vhodná k večeři. Proto přijdou vhod tipy na jednoduché pokrmy, jež vše zmíněné splňují. Proč nevyzkoušet například bleskový recept na krevety, pomazánku z romaduru nebo pečenou červenou řepu?

Při přípravě večeře je dobré myslet mimo jiné na to, aby se jednalo o jídlo dostatečně výživné, jinak hrozí vlčí hlad a noční nájezd na ledničku. Především je nutné brát v potaz podíl bílkovin, které dodávají pocit sytosti. Inspiraci na pokrmy vhodné nejen k večeři přináší recepty na vmagazin.cz.

Zmíněné krevety jsou tedy na večeři ideální, zvláště když se zkombinují se zeleninovým salátem nebo trochou celozrnných těstovin. Recept na krevety je navíc jednoduchý a velmi rychlý, a tak lze mít večeři do 15 minut na stole.

Pečená červená řepa se na večer rovněž skvěle hodí. Jedná se o velmi výživnou zeleninu, jež obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Skvěle chutná například s řeckým sýrem feta, který je bohatý na bílkoviny.

Vhodné jídlo k večeři představují také různé pomazánky. Čas od času si lze dát třeba pomazánku z romaduru, který je zdrojem bílkovin a řady minerálních látek. Je však poměrně tučný, což by měli mít na paměti především ti, kteří se snaží zhubnout.

Veganská jídla k večeři

Řada lidí živočišné produkty nekonzumuje buď vůbec, nebo se je alespoň v různé míře snaží omezit. Proto přijdou vhod také tipy na veganské večeře, které budou nejen chutné, nýbrž i dostatečně výživné.

K večeři se skvěle hodí například různé luštěniny a obiloviny, které lze podávat buď jen tak, nebo je doplnit tofu a zeleninou dle vlastního gusta. Takový dahl z červené čočky nebo bulgur se zeleninou a uzeným tofu jsou lahůdky, jejichž příprava zabere doslova pár minut.

Od věci nejsou ani různé veganské pomazánky, mezi něž patří třeba hummus, který se připravuje z cizrny, olivového oleje, citronové šťávy, tahini pasty a několika dalších ingrediencí. Oblíbená je rovněž pomazánka z červené čočky, pro jejíž přípravu rovněž nejsou potřeba žádné živočišné produkty.

Veganská strava rozhodně nemusí být nudná a jednotvárná, což dokazují i výše zmíněné pokrmy. V případě potřeby lze navíc využít rostlinné varianty mléčných produktů, které přinášejí nové možnosti přípravy veganských jídel. Pak je možné připravit v podstatě cokoliv ve veganské verzi.

Jídel, která jsou zdravá, výživná a zároveň chutná, je nespočet. Fantazii se při jejich přípravě meze nekladou. Je však dobré pamatovat na to, že aby večeře zasytila, musí obsahovat dostatek bílkovin. Ty se nacházejí například v mase, vejcích, tvarohu, sýrech, luštěninách nebo tofu. Součástí zdravé večeře by vedle bílkovin měly být také pomalu se uvolňující sacharidy, kvalitní tuky a vláknina.

Jídla je doporučeno obměňovat, aby nezevšedněla. Skvělým způsobem, jak na to, je využívání sezónních potravin. V neposlední řadě je důležité večeřet v klidu, ideálně v dobré společnosti. Kdy jindy hodit starosti za hlavu než během lahodného večerního jídla?

Mohlo by Vás zajímat

PR článek