Domů Blog

Šperky, které vás okouzlí svou čistotou: Nechte se přivábit selenitem

0

Selen vám pravděpodobně neznámou látkou nebude. Víte ale, kde se vzal selenit a proč se selenem paradoxně nemá nic společného?

Chyťte si do dlaní měsíční svit

Jedná se o vláknitou odrůdu sádrovce, z chemického hlediska jde tedy o hydratovaný síran vápenatý. Významné množství selenu bychom v něm tedy skutečně nenašli.

Název je odvozen od řecké bohyně úplňku Seléné. Tu podle legend čekal smutný osud, když se zamilovala do mladého pastýře. Mladíka však bůh Zeus odsoudil k věčnému spánku a bohyně se ho noc co noc pokoušela probudit. Nikdy se jí to však nepodařilo.

Důvodem, proč si lidstvo spojilo selenit právě s touto bájí, je skelný až perleťový lesk na štěpných plochách. Připomíná odlesky Měsíce a jistým melancholickým dojmem evokuje i smutný osud nešťastně zamilované bohyně. Ve starověku také řada kultur věřila, že intenzita lesku i barva tohoto kamene souvisí s měsíčními fázemi a mění se podle nich. Soudilo se, že nejintenzivnější je lesk při úplňku.

Pod ochrannými křídly andělů

Nejčastěji má kámen bezbarvý odstín a je průhledný. Působí proto velmi čistě a tento něžný dojem se přenáší i do šperků. Selenit jako minerál je spojen s ženskou energií a využívá se tak hlavně pro kolekce dámských ozdob.

Kámen je měkký, šperky proto musejí být důsledně chráněny před mechanickým poškozením. Je však také pružný, což zručným šperkařům umožňuje jej umně tvarovat.

Šperky osazené tímto krystalem proto nabízejí značnou variabilitu. Ideálně ladí zejména s bílým kovem. Stříbrné šperky se selenitem vám dovolí den co den rozevřít křídla a vznést se nad oblaka všednosti vstříc tajuplným dálkám, kde se třpytí miliony hvězd.

Zejména přívěsky se selenitem se stanou tichými anděly, kteří vás budou oddaně střežit a předávat vám svou energii, kdykoli ji budete potřebovat.

Více informací se dozvíte v článku Šperky se selenitem na našem blogu.

Jak správně napsat průvodní dopis?

0

Stručně vysvětlete váš zájem, proč vás pracovní nabídka oslovila.
Víte o tom, že dobře napsaný průvodní respektive motivační dopis vás může velmi rychle posunout do dalšího kola výběrového procesu? Naopak žádný nebo velmi špatně napsaný průvodní dopis, vás může vyřadit „z kola“ mnohem dříve. Proč je tak důležitý? V dobře napsaném průvodním dopise dokazujete, jaký je váš písemný projev, jak víte vyjádřit své myšlenky, zda si věříte nebo ne, ale i to, jak víte prodat své dosavadní pracovní zkušenosti. Průvodní dopis o vás prozradí víc, než byste si mysleli.

Jak na to? Nabízíme vám pár tipů na jeho správné napsání:

  1. Průvodní dopis by měl mít rozsah A4.
  2. V záhlaví uveďte kontaktní informace o vás. (Jméno, příjmení, bydliště a telefonický případně e-mailový kontakt). Na pravé straně by měla být uvedena společnost, jejíž průvodní dopis adresujete.
  3. Základem je slušné oslovení, ideálně pokud máte jméno kontaktního pracovníka.
  4. Uveďte, o jakou pozici se ucházíte (společnost může inzerovat více pracovních pozic) a kde jste se o ní dozvěděli.
  5. Stručně vysvětlete váš zájem, proč vás daná pracovní nabídka oslovila, případně proč jste se rozhodli reagovat na nabídku právě této společnosti. Můžete doplnit i to, čím byste mohli být přínosem pro danou společnost.
  6. Napište něco o vašich předchozích pracovních zkušenostech (kde jste pracovali, na jaké pozici, co bylo vaší náplní práce a čím vás obohatila a podobně). Nezapomínejte, právě toto je místo kde se můžete prodat! Tak neváhejte a prezentuje své úspěchy, zkušenosti, ale i cíle, které byste na dané pozici chtěli dosáhnout.
  7. Pozor! Při prezentování své osoby nelžete, nevymýšlejte si pracovní zkušenosti, nezavádějte. Pokud například nejste počítačově velmi zdatný, neříkejte, že jste expert a podobně. Raději napište, že se momentálně v dané oblasti vzděláváte.
  8. V závěru dopisu uveďte, že byste své pracovní zkušenosti a schopnosti rádi prezentovali budoucímu zaměstnavateli i na osobním setkání.
  9. Zapomeňte na to, že budete používat univerzální průvodní dopis pro více společností.
  10. V průvodním dopise se vyhněte negativismu, aroganci, ale i příliš vtíravě obsahu. Kreativitu a volný styl v psaní zapojte pouze pokud posíláte dopis do mediálních, uměleckých či jiných společností vyžadujících vaši tvořivost.

Třináctý plat. Dostáváte ho i vy?

0

Řekněme si upřímně, kdo by nechtěl dostat o jeden plat navíc? Zejména, před Vánocemi se takové naplnění peněženky počítá mnohem více.

Každého potěší alespoň malá konci roku odměna.
Ne všechny firmy však svým zaměstnancům dopřejí takový příjemný bonus.

Jak jste na tom vy? Dostáváte 13 plat případně nějaké vánoční odměny či dárky od zaměstnavatele?
Jana Pátková (40)
Pracuji ve státní správě a věřím, že i tento rok dostaneme konci roku odměny. I když to není mnoho, potěší i menší částka. Alespoň budeme mít pro děti na dárky. Manžel pracuje jako živnostník, takže odměny ani 13 plat mu nehrozí vůbec, protože koncem roku nemá sezónu a tržby jsou tehdy níže.

Monika Králová (51)
Jsem zdravotní sestrou u nestátních lékařky a na 13 plat nebo odměny mohu zapomenout. Cením si však, že je moje zaměstnavatelka velmi lidská a vždy dostanu od ní alespoň malou drobnost jako je balíček kosmetiky či kvalitní kávu. Je to už pět let, co jsme tým a nikdy mi nezapomněla poděkovat za celoroční práci. Takový přístup je někdy více než odměny v práci, kde jste během roku v neustálém stresu ze šéfa.

Roman Vančo (33)
13 plat? Co to je? Mým zaměstnavatelem je soukromník a tedy za ty roky co u něj pracuji jsem neviděl ani euro navíc. Naopak v prosinci míváme nejhorší výplaty za celý rok. Nevím, jestli pan majitel potřebuje právě koncem roku více financí na dárky, protože objednávek máme stejně jako po jiné měsíce. Protože práce není v našem regionu nazbyt, zůstávám u něj i nadále. Rozhodně však spokojený nejsem a motivován už vůbec ne.

Katarína Mrvová (28)
Inu, jak poslouchám, asi mám na zaměstnavatele velké štěstí. Jsme super kolektiv a šéfuje nám mladá kočka v mém věku. Během roku dostáváme bonusy jako jsou kosmetika nebo poukázky na nákupy, které naše šéfka vybaví formou „Bartram“ od klientů. Každé 3-4 měsíce si děláme firemní akci například kino, divadlo nebo jdeme všichni někam na drink. Na konci roku dostaneme 13 plat. Není to však klasický plat, ale jakési přerozdělení firemního fondu, který jsme nestihli vyčerpat během roku. Ještě se mi nestalo, že bych byla nespokojená.

Být upřímná na pohovoru se vyplatí

0

Jak na pohovoru, tak po celou dobu v práci. Pamatujte na to.
Co si máte na pohovor, který může znamenat začátek vašeho snu obléci, asi víte. Co nejslušněji! Rozhodně nic nezkazíte kvalitním kalhotovým kostýmem a bílou halenkou. Namalujte se jen decentně. Připravte se pozorněji na to, co budete říkat.

Představovat sebe musíte tak, abyste byli raději skromná jako přehnaně si vědoma toho, co dokážete. To by se šéfovi líbit nemuselo. Pokud máte životopis plný různých zkušeností, nemáte se čeho bát. Jděte psychicky vyzbrojená, aby vás ničím nezaskočili.

Zkuste si doma udělat malou osnovu. V první čtvrtině budete mluvit o tom, proč vás zaujala právě jejich nabídka, pokračovat budete tím, co už máte za sebou. Poslední třetinu rozhovoru (samozřejmě stát se může leccos), ale určitě bude lepší, když přijdete s jakou-takovou představou.

Na závěr byste určitě měli zdůraznit své požadavky. Nebojte se. Opak by mohl být odstrašující. Pokud jste zdravě sebevědomá dáma, váš nastávající šéf určitě počítá s tím, že máte nějaké požadavky. Konečně, za to, co nabízíte, si to, mezi námi, přece můžete dovolit!

Tak tedy směle do toho. Vysvětlete šéfovi, že víkendy chcete mít volné, informujte ho o svém zdravotním stavu – pokud potřebujete jednou za čtvrt roku na speciální vyšetření. Chcete-li z jakýchkoli důvodů chodit do práce později, odcházet budete opět později.

Skromná rada na závěr. Pokud byste si měli vybrat. Spíše byste zveličovali nebo se uskromňovali? Poradíme vám: Určitě prohánějte. Pokud se vás šéf zeptá, zda jste v kolektivu oblíbená, nechte si pro sebe informace o tom, že Silvestr už léta trávíte u mámy. Zveličujte trochu, ale nepřehánějte. Odpovězte diplomaticky. „Mám dost přátel.“

Šéf dělá chyby! Ale jak mu podat kritiku?

0

S kritikou šéfa jste nepochodili?
Podat dobře kritiku – to chce jistou dávku umění. Zvláště tehdy, jestliže se kritika přímo dotýká vašeho nadřízeného. Není dobré, pokud chcete v tomto případě jít hlavou přímo proti zdi. Neuspějete. Pokud šéfovi podáte vaši kritiku v momentě, kdy jste naštvaná, protože něco nevyšlo kvůli jeho chybě, potopíte zejména sebe. Proto na takovou věc musíte jít takticky. Vyčkejte na klidnější den a klidně se zeptejte, jestli vás může poslechnout s jistými návrhy na zlepšení vaší práce. Přímé kritice šéfa před ostatními podřízenými se vyhýbejte. Ani vám by se nelíbilo, kdyby vás shazoval na poradě před deseti lidmi. Zvolte příjemnější a pro sebe méně nebezpečný způsob.

Při kritice velmi važte slova. Pamatujte na to, že je to přece jen váš nadřízený a na kritiku zvyklý není. Uveďte mu v klidu nějaký podobný příklad, jako ten, co on pokazil. Zkuste přinést návrth konkrétního řešení a použijte větu: „Podle mého názoru by to mohlo fungovat, co si o tom myslíte?“. Zůstaňte věcná a držte se jádra věci, nemusíte něj vysypat všechny jeho selhání při daném projektu. Mohlo by se stát, že se nejenže nikam nepohnete, ale navíc zostene zospovednosť za špatný výsledek na vás. Nebo na některém kolegovi.

Pokud na první pokus neuspějete, nevzdávejte to. Najít si společnou řeč musíte, pokud se v zaměstnání nechcete trápit. Pokud máte méně formální vztahy, můžete se otevřeně promluvit i mimo kancelář, při káva či obědě, možná bude vašim názorem více otevřený a vyslechne vás, dokonce usoudí, že můžete mít pravdu.

Do kritiky šéfa se nepouštějte, pokud si jen myslíte, že pochybil a zároveň nemáte v rukávu tipy, jak věc vyřešit. Na konfrontaci se dobře připravte, problém promyslete z každé strany, zvažte všechny možnosti, které by se během konfrontace mohly stát. Nenechte se zatlačit do kouta hned na začátku, argumetny musíte ze sebe sypat. Jde přece o to, abyste dospěli k řešení, které bud eprospešné pro vás oba.

Chcete být úspěšní? Nastartujte se hned ráno

0

Inu, kdo by nechtěl být šikovným, úspěšným a uznávaným člověkem?

Každý, i když si to nepřizná, v koutku duše trochu závidí svému úspěšnějšímu bratrovi, sestře, kolegovi či příteli. Nejednou se zdá, že tomu druhému jde všechno jaksi snadněji. Často to bývá jen klam.

Ne vždy totiž vidíte, co všechno se za úspěchem jiných skrývá. Svého úspěšnějšího kolegu nesledujete 24 hodin denně a tak vám jistě unikne, že on bývá v práci mnohem déle, že vstává ráno o páté nebo, že si po nocích zvyšuje kvalifikaci, zatímco vy spokojeně spíte v posteli. Úspěch je obvykle i dřina a odříkání si (alespoň v jistém období), ale i správné definování si toho, co vlastně chcete v životě dosáhnout. Nevěříte?

Nabízíme vám několik tipů od úspěšných lidí.
• Nevyspávajte! Možná se vám bude zdát tato řada krutá, ale úspěšní lidé nespí do desáté, ale vstávají dříve, aby měli čas nastartovat své tělo. Proto většina z nich dělá ráno nějakou fyzickou aktivitu například si jdou před prací zaběhat nebo si zacvičí na stacionárním kole případně si dopřejí tělu „pět Tibeťanů“.

• Úspěšní lidé si dávají cíle. Některé z nich jsou krátkodobé jiné na delší časové období. I když se některé z nich mohou na první pohled zdát nereálné, oni se je přesto snaží dosáhnout. Nevyjde to? Nevadí. I neúspěch umí posunout dále …

• Vzdělávejte se! Máte vysokou školu a jste spokojeni? Chyba! Lidé, kteří něco dosáhli se nikdy nespokojí s tím, že toto jim stačí. Hledají možnosti jak se naučit něco nového. Není to jen o tom, že získáte nové poznatky, ale nikdy nevíte, jaké kontakty díky dalšímu vzdělávání najdete.

• Hledejte nové možnosti. Odpracovat si svých 8 hodin a jít domů ke sporáku. Nuže, pokud je to váš cíl, tak je to v pořádku. Chcete být úspěšné? Zapomeňte na to, že práci jen přetrpíte a myšlenkami jste i tak úplně někde jinde. Úspěšní lidé hledají nové možnosti podnikání, spolupráce či změny pracovního místa. Nečekají, že někdo přijde za nimi domů a nabídne jim job snů.

• Vyhodí vás dveřmi, vejděte oknem. Ne, to neznamená, že budete dotěrní, tento typ lidí není příliš oblíbení. Stačí, když se budete pravidelně připomínat. Důležité je totiž, aby druzí o vás věděli.

• Nevzdávejte se. I ten nejúspěšnější člověk na světě zažil, že ho odněkud vyhodili, řekli mu ne nebo jej odmítli zaměstnat. I když vás pošlou pryč 100 krát, možná ten 101 krát bude pro vás odrazovým můstkem k úspěchu.

• Naučte se v pravou chvíli říci „děkuji, tohle si neprosím“. Na to je však třeba, abyste věděli, co opravdu chcete a kde jsou vaše hranice. Ty si každý z nás musí určit sám.

• Nezapomínejte a buďte dochvilní. Zapomenout na důležité pracovní setkání nebo něj hodinu opozdí se jednoduše neodpouští. Příští klient zda zaměstnavatel si to může vysvětlit tak, že nejste spolehlivým partnerem.

Mrazit či chránit před mrazem?

0

Zelenina s nižším obsahem vody je vhodná na mražení.
Některé potraviny nám, zcela přirozeně, ani nepadala mrazit. Například meloun. Tím, že je z více než devadesáti procent tvořen vodou, by přišel o svou typickou konzistenci, o chuti ani nemluvě. Podobně jsou na tom i další kousky bohaté na vodu. Ze zeleniny okurky, rajčata, listové saláty, syrové brambory či cibule. S mínusovými teplotami se nekamarádí ani některé ovoce. Zejména hrozny, jablka či hrušky. Z mléčných výrobků do mrazničky nepatří jogurty, smetany a měkké sýry.

Jde se mrazit!
Potraviny, které jdeme zmrazit, musí být čerstvé. Čím déle je totiž cosi pod bodem mrazu, tím více utrpí kvalita – míra se však liší od potraviny k potravině. Obecně však platí zásada: čím čerstvější, tím lépe. Suroviny, které jdeme mrazit, bychom měli připravit. Zeleninu či ovoce se doporučuje blanšírovat, aby zamezila činnost enzymů, čímž by ztratily po rozmrazení chuť i barvu. Maso je vhodné „přebalit“ do speciálních kapes, z nichž musí být odsátý vzduch. Ten totiž způsobuje vysušování a vznik nepěkných skvrn. Myslete také na to, že potraviny mrazením zvětšují svůj objem. Než kapsa či nádobu uzavřete, ověřte si, že nejsou naplněny na maximum. Kusy v mrazničce označte – datum zmrazení a také obsah nádoby či kapsy jsou dobrými pomocníky, abychom neztratili přehled o tom, co vlastně máme v zásobě.

Zeleninu je vhodné před zmrazením blanšírovať.Foto: Shutterstock
Zeleninu je vhodné před zmrazením blanšírovat.
Co je blanšírování?
Jde o speciální tepelnou úpravu zeleniny a ovoce, která je vhodná i před jejím zmrazováním. Jde v podstatě o predváranie, díky čemuž se zabrání změně zbarvení a také chuti. Zeleninu či ovoce v cedníku ponoříme na pár minut do vařící vody (čas závisí na druhu, který blanšírujeme) a následně zchladíme ve studené až ledové vodě, pak necháme odstát.

Tip: Zůstalo vám nedopité červené víno? Zmrazte ho v nádobkách na led. Množství receptů si ptá právě trochu vína. Při přípravě omáček vhoďte do hrnce pár kostek rovnou z mrazáku a o lahodnou chuť máte postaráno.

S rozmrazováním nespěchejte
Pokud chcete ze zmrazené potraviny cosi připravit, třeba na to myslet v předstihu. Maso rozmrazujte pozvolna v ledničce, dopřejte mu i 12 hodin. Pokud se nerozmrazí postupně, střed masa zůstane po tepelné úpravě tvrdý a okraje budou zase příliš propečené. Šťávu, která se při rozmrazování v chladničce z masa uvolní, maso ve značné míře opět nasaje. Zbylou vylijte.

Při rozmrazování potravin se vyplatí být … Foto: Shutterstock
Při rozmrazování potravin se vyplatí být trpělivým.
Maso nerozmrazujte při pokojové teplotě (například na kuchyňské lince), protože hrozí množení nebezpečných bakterií způsobujících infekční onemocnění.

Tlačí vás čas? Pak máte možnost rozmrazování urychlit tak, že potravinu vložíte pod tekoucí vlažnou (spíše studenější) vodu. Tento způsob je vhodný pro menší kousky masa. Rozmrazování v mikrovlnné troubě je nejméně žádoucím krokem. Hrozí totiž, že okraje masa se uvaří, zatímco střed zůstane zmrazen.

Vypadl proud! Jak dopadnou potraviny?
Mnohé mrazničky mají v sobě zabudovaný systém, který potraviny chrání před znehodnocením i během výpadku proudu. Je jen otázkou na jak dlouho. Obecně platí, že mrazničky mohou zůstat bez proudu 5 hodin, aby potraviny neutrpěli újmu.

Některé potraviny se rozmrazují rychleji než jiné, v případě pochybností je proto zkontrolujte, jde zejména o ryby či drůbež. Pokud má povrch masa tvrdé a jasné kontury, není důvod k obavám.

Když se už potravina rozmrazí a znovu zmrazí, může se to podepsat pod její konzistenci. Tento jev však není nebezpečný pro všechny druhy, ohrožuje zejména rychle se kazící kousky jako syrové maso – drůbež, ryby, sekanou, pak zmrzlinu či jídla s obsahem syrových vajec. Pokud je to možné, tyto potraviny už znovu nezmrazujte. Nechte je v chladničce kompletně rozmrazit a připravte z nich do 24 hodin vhodný pokrm.

Netušíte, jak dlouho výpadek proudu trval? Pokud již najdete vše rozmražené a navíc při pokojové teplotě, v takovém případě musí být zmíněné potraviny rychle podléhající zkáze zlikvidovány. Toto pravidlo platí pro suroviny v syrovém stavu. Vařená jídla vydrží maximálně 12hodinový výpadek proudu, po kterém je ještě můžete zkonzumovat. Dejte si však pozor na jejich dostatečný ohřev.

Chléb vydrží v mrazničce i tři mesiace.Foto: Shutterstock
Chléb vydrží v mrazničce i tři měsíce.
Zeleninu či pečivo můžete bez obav znovu zmrazit. Nejsou totiž náchylné k množení nebezpečných bakterií. Není však vyloučeno, že některé druhy utrpí na chuti či konzistenci, protože jejich stěny jsou již poškozené ledovými krystalky, a tak dochází ke ztrátě vody. Ze zdravotního hlediska se však obávat jejich konzumace netřeba.

Ještě není pozdě! Dekorace s vůní podzimní přírody

0

Během procházky lesem či parkem se poohlédněte kolem sebe. Určitě najdete pěkné kousky, ze kterých následně vyrobíte dekoraci na váš stůl. Inspirujte se.

Okouzlující zátiší se svíčkami. Pokud je … Foto: Shutterstock
Okouzlující zátiší se svíčkami. Pokud je postavíte na tác či stojan, který předtím ozdobíte plody podzimu, nenáročnou dekoraci máte na světě za pár minut.

Dekorativní košíčky plné podzimu a přírody …. Foto: Shutterstock
Dekorativní košíčky plné podzimu a přírody. Pohrajte si s přírodními materiály, s květinami a haluzemi, které najdete na procházce lesem.
Podzimní vázu si vyrobte z velké oranžové … Foto: Shutterstock
Podzimní vázu si vyrobte z velké oranžové dýně. Pak už do ní jen vložte květiny, větvičky či dřívka tak, abyste vytvořili takový efektní doplněk na stůl.

Pokud nemáte čas či náladu vyrábět dekorace sama …
Pokud nemáte čas či náladu vyrábět dekorace sama, můžete to udělat i jednodušší a něco s nádechem lesa se koupit. Například ježka ze šišek. Westwings.sk

Odhodlejte se! Některé věci je potřeba stihnout do třicítky

0

Přestaňte se slovíčkem měla bych. Některé věci je třeba stihnout do třicítky a hotovo! Zde jsou některé z nich.

Pravda.sk 12.02.2018 13:00 blond, žena, modráFoto: Shutterstock
Brzy máte 30? Tak se rozhýbejte.
Vyzkoušet své fyzické hranice
Mladé tělo nabízí neuvěřitelné možnosti, které jen třeba otestovat. Možná dokážete odběhnout maratón, vyjít na Mont Blanc nebo absolvovat kurz přežití v přírodě. Rozhodněte se, při jaké činnosti prověříte možnosti svého těla a jděte až na doraz. Kdy, pokud ne teď?

Našetřit si na nějaký sen
Toužíte vidět Brazílii nebo se chcete těšit z kurzu vaření kdesi na Bali … Pokud máte nějaký sen, který stojí dost peněz, máte velkou šanci zrealizovat ho právě před trisiatkou. Namísto věčného vymetání obchodů si odkládejte peníze na něco, co vám ve vzpomínkách vydrží na celý život – na uskutečnění vašeho snu.

Pokuste se získat vytouženou práci
Vždy jste po ní toužili, ale nikdy jste si nevěřili, že ji dostanete! Zmobilizujte síly, připravte se a přihlaste na konkurz. Pokud to ani nevyzkoušíte, můžete sice prožít pohodový život v zaměstnání, které vás uživí, ale „červíček“ pochybností, že jste mohli přece jen dělat něco jiného, ​​ve vás bude hlodat navždy.

Valentýn na růžovo! Něžné tóny na vašem stole

0

Tento rok zapomeňte na výraznou červenou a stůl pro vaši romantickou večeři prostřete v nežnejších tónech růžové, nabízíme inspiraci.

Jemné kvítky růžové a bílé barvy kolem … Foto: Shutterstock
Jemné kvítky růžové a bílé barvy kolem talíře, který je ještě posetý srdíčky. Na talíři nechybí malé překvapení – dárek provázaný růžovou stuhou.
Čerstvé růže na stole, případně ještě lupeny na … Foto: Shutterstock


Čerstvé růže na stole, případně ještě lupeny na talíři. Pokud Valentýna sladíte v různých odstínech růžové, bude mít váš večer něžnou příchuť.
Retro vyšívaný bílý ubrousek a na něm bílý … Foto: Shutterstock


Retro vyšívaný bílý ubrousek a na něm bílý talíř ozdobený růžovou stužkou a dekoracemi ve stejné barvě. Nic náročné na přípravu, co říkáte?
I v tomto případě hraje důležitou roli při … Foto: Shutterstock


I v tomto případě hraje důležitou roli při slavnostním prostírání čerstvá růže – efektně rozvinutá. Zbytek růžové už na stole doplníte stuhou a dekoracemi.

Nejnovější články